Näinkin pieni määrä siirappia teki pikkusyötävistä maukkaan kolaisia. Nimen vinous nyt johtuu luonnollisesti reseptissä ohjeistetusta muotoilusta. Vaikka voisi näitä kai kolasuunnikkaiksikin nimitellä. Tai leipurin muotoiluhaluista riippuen vaikka kolaneliöiksi tai -ympyröiksi.
Kolavinokkaat
Kolavinokkaat
100 g pehmeää margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 rkl siirappia
2,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
Vaahdota voi, sokeri ja siirappia kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele kuiva seos vaahtoon. Jaa taikina kahtia ja pyörittele palat tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paina niitä hiukan litteämmiksi. Paina tankoihin vinottain haarukan jälkiä.
Paista 175-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Jäähdytä tankoja hiukan ja leikkaa ne vinoneliöiksi ennen kuin kovettuvat läpikotaisin.
1 kommentti:
En ole oikein ikinä ymmärtänyt kolaa makuna, siis muutenkuin kolajuomissa. Siitä huolimatta söisin noita varmaan hyvällä halulla, monta.
Lähetä kommentti