Kokeiluni maailman ankeimpina pidettyjen mutta ah, niin aliarvostettujen keksien parissa jatkuu. Nyt keksitestiin pääsivät digestivet. Löysin näitä(kin) ohjeita lukuisia, kun kaivoin netistä reseptiä kaurakekseille.
Reseptivalintani osui hyvin todennäköisesti sinne surkeimpaan päähän. Kekseistä tuli nimittäin taajaan kuultujen haukkujensa arvoisia: ankeita ja apaattisia. Ne olivat todella kuivia, makeutta niistä ei löytynyt vihiksikään asti, ja kuvakin epäonnistui. Vika ei toki ollut minun leivontataidoissani. Hei ehei, pois se minusta! Kunnon kuninkaallinen ei surkeiden keksiensä tasolle alennu.
Digestivekeksit
2,4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 rkl kaurahiutaleita
4 rkl voita tai margariinia
4 rkl ruskeaa sokeria
4 rkl maitoa
Sekoita kuiva-aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa rasva ja sokeri. Yhdistä rasvaseos kuiva-aineisiin. Lisää vielä maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla muutaman millin paksuiseksi levyksi. Ota juomalasilla tai vaikkapa keksimuotilla pyöreitä keksejä levystä ja siirrä leivinpaperin päälle.
Paista 190-asteisen uunin keskitasolla 15-18 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniisti ruskettuneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti