tiistaina, maaliskuuta 22, 2011

Ei mitään lastuja

Paksut kaurakeksit ovat mielestäni kaupan keksihyllyn parasta antia. Suosikkeihini kuuluvat myös Marie- ja Digestive-keksit. Tästä voikin päätellä, että olen (ainakin valmis-)keksien suhteen taipuvainen yksinkertaisuuteen. Koska kaiken voi kuitenkin tehdä - tai ainakin yrittää - itse, päätin testata taitojani kaurakeksien kanssa.

Oikeanlaisen ohjeen löytyminen oli netin sampomaisista syövereistäkin yllättävän hankalaa. Suurin osa löytyneistä ohjeista kun käsitteli ohuita kauralastuja. Ja niitähän ei nyt lähdetty lainkaan hakemaan. Tämä resepti vaikutti oikein oivalta, ja lopputuloskin oli asianmukainen.

Kaurakeksit

3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl täysmaitoa tai kermaa
100 g margariinia tai voita

Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Sulata rasva. Lisää neste ja sula rasva taikinaan. Kauli taikina ohueksi. Ota muotilla tai juomalasilla pyöreitä keksejä taikinasta. Paista keksejä 225-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet kauniin värin pintaan.

Ei kommentteja: