sunnuntaina, huhtikuuta 15, 2012

Makeasta piittaamattomammallekin

Raisa Kettusen uusi vegaanikeittokirja Puputytön juhlakirja sisältää edeltäjänsä tapaan ihanan värikkäitä ruokaohjeita. En ole yleensä mikään kuorrutettujen keksien ylin ystävä, mutta näiden spelttisten kaakaokeksien pähkinäinen kuorrute on aivan yliveto! Eivätkä ole mitään äkkimakeita, joten maistuvat makeasta piittaamattomammallekin (huh, mikä sana).


Kaakao-spelttikeksit

2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl spelttijauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g margariinia
1 dl vettä
2 rkl siirappia
1 tl vanilja-aromia

Pähkinäkuorrute:
2 dl tomusokeria
0,5 dl maapähkinävoita
vettä
(suklaarouhetta)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi kylmä margariini jauhojen sekaan. Lisää vielä vesi, siirappi ja vanilja. Sekoita. Siirrä taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla hyvin ohueksi. Ota muotilla levystä keksejä, pistele niihin haarukalla reikiä ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille.

Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia.

Tee sillä välin kuorrute. Sekoita tomusokeri ja maapähkinävoi keskenään. Lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivan paksuista. Levitä kuorrutetta veitsellä keksien päälle ja ripottele halutessasi päälle suklaarouhetta.

1 kommentti:

Paula kirjoitti...

Onpa tosiaan puputytölle harvinaisen vähäsokerista, vaikka löytyyhän sitä sokeria sentään kuorrutuksesta. Samantyyppistä kuorrutusta olen itsekin kokeillut täytekeksien välissä ja ihanaa oli.
Hyvin taivutettu piittaamaton -sana ;)