maanantaina, heinäkuuta 23, 2007

Bataattia boskeen

Nuoren naisen halloum-postauksia lukiessani alkoi siinä määrin tuo Kyproksen suolainen juusto himottamaan, että päätin itsekin ruokkia kahden hegen taloutemme samaista maitotuotetta apuna käyttäen. Yllättävän vähän löysin googlaamalla mitään muita halloum-reseptejä kuin sitä perinteistä grillattua versiota. Englanniksi etsiessäni päädyin kuitenkin BBC:n ruokasivustolle, jolta löysin bataatti-halloumvuoan ohjeen. Olen jo pitkään halunnut maistaa (en ole nimittäin täysin varma, olenko niin vielä kertaakaan elämässäni tehnyt..) ja tehdä ruokaa bataatista, tuosta eriskummallisesta makeasta perunasta, joten tämä resepti tarjosi halloumin hyödyntämisen ohella erinomaisen tilaisuuden myös siihen. Täytyy sanoa, että meikä tykkää. Hirviän hyvää, varsinkin noin normiperunoiden kera tehtynä. Jotain keittoa jos saisin siitä vielä joskus aikaiseksi... Asianomainen vuokaruoka oli joka tapauksessa ihan huippua, joskin hieman aikaavievää kokattavaa. Olen tosin jo niin tottunut ruuanlaittoni hitauteen, että miellän tunnissa valmistuvan aterian pikaruuaksi.



Bataatti-halloumvuoka

10 salottispulia
1 punainen paprika
1 purjo
15 kirsikkatomaattia
10 vihreää oliivia
1 pkt halloum-juustoa
1 iso bataatti
10-15 uutta perunaa
1,5 dl kasvislientä
4 rkl pestoa
1 punainen chili

Keitä pestyt ja puolitetut uudet perunat sekä kuorittu ja paloiteltu bataatti melkein kypsiksi suolavedessä. Paista salottisipulin puolikkaat sekä paprikan ja purjon suikaleet öljyisellä pannulla pehmeiksi. Kiehauta samalla kasvisliemi. Puolita tomaatit ja vihreät oliivit. Kuutioi halloum ja suikaloi chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään laakeassa uunivuoassa ja kaada kasvisliemi paistoksen päälle. Lykkää 200-asteiseen uuniin 40 minuutiksi
ja nauti!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nami NAmi Halloumi on ihanan suolaista ja bataatti ihanan makeaa. ON varmasti hyvä yhdistelmä. Tätä voisin joskus kokeilla! Kiitos ohjeesta

Kaveri kirjoitti...

Juurikin tuo suolaisen ja makean yhdistelmä teki ruuasta erityisen maittavaa! Mietin, että voisin soveltaa tätä makuyhdistelmää joskus myös keittoruokaan. Voisi olla aika makoisaa..