torstaina, elokuuta 23, 2007

Biffiä

Minulla on tapana lainailla kirjastosta makoisia ruokakirjoja kun en raaski omia ostaa. Harvoin niistä tulee kokeiltua yhtäkään reseptiä, mutta tunnollisesti eräpäivän lähestyessä pyrin ainakin kirjaamaan kiinnostavimmat ylös myöhempää käyttöä varten.. Viime viikkojen ajan keittiönpöytääni on koristanut kaunis Makunautintoja kasviksista -opus, josta testasin eilettäin Rakuuna-seesaminsiemen-porkkanapihvejä. Kuulostaa monimutkaiselta, mutta ei sitä ole. Maistuivat yöllä baarista palanneelle miehellenikin niin hyvin, että hehkutukselta ei meinannut saada unta mokoma.


Rakuuna-seesaminsiemen-porkkanapihvit

500 g porkkanoita
3 rkl tuoretta rakuunaa silputtuna
1 kananmuna
1 dl karkeita ruisjauhoja
suolaa
pippuria
seesaminsiemeniä

Kuori porkkanat (vielä on tosin kesäporkkanoita jäljellä, joita niitä ei tarvitse kuin huuhtaista) ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Yhdistä raasteeseen rakuunasilppu ja kananmuna. Ripota pinnalle ruisjauhot, suola ja pippuri ja sekoita puuhaarukalla. Muotoile raastetaikinasta ohuita pihvejä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista kohtalaisella lämmöllä kullanruskeiksi. Taikina on melko hajoavaa koostumukseltaan, mutta älä anna sen haitata, vaan syö biffisi sitten vaikka osissa, jos tilanne siihen suuntaan kehittyy. Maistuu esimerkiksi perunasoseen kera.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herrrrrrkullisen näköisiä pihvejä! Pitää testata! Kiitos sinulle vegesivuista! Käyn täällä usein kurkkimassa mitä meillä voitaisiin tänään syödä. Olen itse ollut syömättä punaista lihaa jo 15vuotta ja silti olen ihan äääärimmäisen tumpelo tekemään mitään soijasta tai tofusta tai halvasta tai... *nolona* :)

Hyvää syksyä sinulle!
t.Mirkku

Kaveri kirjoitti...

Suuret kiitokset kohteliaisuuksista! Jaan ne Nuoren naisen kanssa, joka on viettänyt viime aikoina hieman hiljaiseloa blogimme kanssa kiireidensä takia. Pian tilanne kääntyy hetkeksi luultavasti toisinpäin. Onneksi meitä on kaksi, niin ei tarvitse yksin kantaa vastuuta.. Soijatuotteista ja erilaisista pavuista ja linsseistä saa helposti tehtyä jos jonkinnäköistä ruokaa. Itse käytän tofua hyvin vähän ruuanlaitossa, sillä se on melkoisen kallista normaalikaupoista ostettuna. Kannattaa vaan rohkeasti tutustua ja tarttua tuumasta toimeen. Saatat yllättyä. Hyvät syksyt myös sinulle!