torstaina, toukokuuta 20, 2010

Tyypin kesäkastike

Tällä kertaa postaan jotakin jonka syntymiseen minulla ei ole osaa eikä arpaa. Sen sijaan Tyyppi oli alkuviikosta luvannut tehdä ruokaa, jota voin ottaa seuraavana päivänä evääksi töihin. Ja kun iltavuorosta kymmenen jälkeen konkoilin kotia, odotti ovella minua huumaava tuoksu.

Omien sanojensa mukaan kokki oli halunnut tehdä jotain kesäistä vallinneen helleaallon kunniaksi. Niinpä hän oli siis päätynyt ostamaan valmiita silakkapihvejä ja päättynyt keittää niiden kylkiäisiksi perunat.

Edellä mainituissa nyt on kovin vähän mitään postattavaa, mutta kyytipoika olikin se, joka sai hajunystyräni värähtelemään ilosta. Nimittäin Tyypin loihtima siitakesieni-avomaankurkku-kastike.

Täysin vailla huonoa omatuntoa kirjaan sen (melkein) omiin nimiini tänne.


Kesäkastike à la Tyyppi

1 rasia (200g) siitakesieniä
2 avomaankurkkua
1 puolikas sipuli
1 prk flora kevyt ja paksua
tilliä
suolaa
pippuria

Pilko siitakesienet, kurkut ja sipuli. Paista niitä öljyssä/voissa pannulla. Kaada joukkoon flora kevyt ja paksu. Sirottele joukkoon suolaa, pippuria ja tilliä.

Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin kymmenen minuuttia.

Tarjoa Tyypin tapaan keitettyjen perunoiden ja mikrossa lämmitettyjen silakkapihvien kanssa, tai valitse sille arvonsa mukainen seuralainen.

Ei kommentteja: