sunnuntaina, tammikuuta 22, 2012

Verisiä aatoksia

Voi voi. Minun alkoi tässä eräänä päivänä tehdä mieli punajuurilettuja. Kuvittelin niiden kummunneen aatoksiini jostain hamasta lapsuudesta tai ikiaikojen saatosta. Mutta ei suinkaan. Ohjetta etsiessäni tajusin, että arvatenkin olin mietiskellyt VERIlettuja, jotka olin kunnon kasvissyöjänä vääntänyt mielessäni samanvärisiksi juuresletuiksi.

Löysin maukkaan sinihomejuusto-punajuurilettuohjeen, jonka tosin ehdin jo hukata ennen postaamista. Näin ollen ohje on muistin varassa kirjoitettu. Näistä on vegaanisuus kaukana, mutta luomulla taakka kevenee hieman.

Punajuurilätyt

2 luomumunia
5 dl luomumaitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
pippuria
200 g raakoja tai etikkapunajuuria raastettuna
1 rkl öljyä t. margariinia

100-150 g sinihomejuustoa muruina

Riko kananmunat kulhoon. Sekoita joukkoon puolet maidosta, jauhot ja mausteet koko ajan vatkaten. Lisää vielä loput maidot, punajuuriraaste ja rasva. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.

Kuumenna öljyä pannulla ja kaada pari kauhallista lettutaikinaa pannuun. Kun lettu alkaa kypsyä reunoilta, ripottele sinihomejuustomurua letun päälle. Paista lettu vielä toiselta puolelta ja livauta lautaselle. Seuraksi sopivat perunamuusi ja salaatti.

Ei kommentteja: