perjantaina, toukokuuta 04, 2012

Lisää linssejä


En ole mikään innokas lisukkeiden tekijä. Tykkään syödä - tai ajatella - kasvikseni ja papuni osana isompaa yhteyttä (lue: ruoka-annosta), jossa ei ole tarpeen eritellä sivurooleja ja päätekijöitä. Mutta. Nyt rohkaistuin ja tein Marianne Kiskolan Papu, porkkana ja hillopulla -kirjasta (2008) rohkeasti linssilisukkeen höyrytettyjen kasvisten oheen.


Ja kuulkaa. Ihan älyttömän hyvää! En tiennytkään, että linssit voivat maistua näin hyville (ja minä toki pidän linsseistä). Kirjasta löytyy myös apriikosisen dahlin resepti, jota aion testata tässä seuraavan kerran, kun lisukehimo iskee...




Darjeelingin dahl


2 dl punaisia linssejä
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 tl kurkumaa
1 tl kuivattua korianteria
0,5 tl kardemummaa
0,25 tl chiliä
0,5 tl kuivattua inkivääriä
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
0,5 sitruunan mehu
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Huuhtele linssit hyvin. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulisilppu. Lisää mausteet. Kuumenna ja sekoita hyvin pari minuuttia.

Lisää vesi ja murenna kasvisliemikuutio. Lisää linssit ja sitruunamehu. Lisää vielä suola ja mustapippuri. Keitä hiljalleen 20 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi höyrytettyjen kasvisten kera.

2 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä! Linssit ovat yksi suosikkiraaka-aineitani, niistä saa niin helposti maistuvaa ruokaa. Kovin hemaisevan näköisiä muhennokset eivät tosin ole ;)

Kaveri kirjoitti...

Joo, oli tosi hyvää! Ja helppoa. Linssit ovat kivoja siinä, ettei niitä tarvitse muistaa liotella etukäteen, joten ne soveltuvat esim. papuja paremmin suunnittelemattomampaan ruoanlaittoon.