torstaina, maaliskuuta 28, 2013

Mitä pashaa?


Pasha. En olle koskaan välittänyt tuosta pääsiäisherkusta. Sen sijaan mämmi on vienyt kieleni mennessään jo muutaman vuoden ajan. Nyt kuitenkin jostain ihmeen syystä päätin testata vegaanisen pashan ohjetta, jonka Chocochilin Elina postasi vuosi sitten. Tosiasiassa ohje on kummitellut mielessäni koko vuoden ajan.

Tein pashan tämäniltaisia vieraitamme ajatellen, mutta kehotin heitä varautumaan vaihtoehtoisella jälkiruoalla, sillä takeita onnistumisesta ei ollut. Näin pikatarkistuksella pashasta näytti kuitenkin tulleen oikein oivaa. Ja ensimaistelulla myös hirveän hyvää!

Tuleekohan minusta myös pashan ystävä?


Vegaaninen pasha

1 dl kasvisvispikermaa
0,5 pkt soijatuorejuustoa
1 rkl margariinia
1,5 dl maustamatonta soijajogurttia

2-4 rkl sokeria
0,5 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua

5 kuivattua aprikoosia pilkottuna
2 rkl mantelirouhetta
(1 rkl rusinoita)

Vaahdota ensin vispikerma. Lisää tuorejuusto, margariini ja jogurtti ja vispaa tasaiseksi. Mausta sokerilla, sitruunankuorella ja -mehulla. Lisää vielä aprikoosit ja mantelirouhe skeä halutessasi myös rusinat (itse en niistä niin välitä pashan seassa).

Kaada massa suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen ja nosta suodatin valumaan astian päälle. Vuoraa pashan päällinen esim. kelmulla ja aseta pieni lautanen painoksi. Anna massan valua yön yli.

Aamulla kumoa pasha tarjoiluastiaan ja illalla nauti hyvässä seurassa.

Ei kommentteja: