keskiviikkona, kesäkuuta 19, 2013

Punaista, kaunista ja makeaa

 

Kirsikat! Oi mitä ihania, makeita ja kauniita suuhun pantavia nuo syvänpunaiset marjat ovatkaan. Kehotan hankkimaan niitä nyt, kun ne ovat parhaimmillaan. Nauttikaa ihmeessä sellaisinaan tai leipokaa piirakka tai kiehauttakaa hillo.

Minä tein niistä kirsikoista, joita en jaksanut napostella, pienen hillopurkillisen. Laitoin joukkoon myös loput raparpereistani. Hillo maistuu mainiolta vaikkapa juhannuslettujen kera.

Raparperi-kirsikkahillo

200 g ( n. 2-3 vartta) raparperia
200 g kirsikoita
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria

Pilko raparperit, poista kirsikoista kivet ja pilko nekin. Laita raparperit ja kirsikat kattilaan ja kuumenna.

Lisää sitruunamehu ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä vartin verran. Lisää sokeri ja vanilja ja kiehauta hillo kokoon.

Purkita kuumana steriloituun purkkiin.

Ei kommentteja: