tiistaina, elokuuta 27, 2013

Pähkinäinen porkkanakeitto


Kaivoin reseptipinkastani tämän mielenkiintoiselta vaikuttavan keitto-ohjeen, joka osoittautui myös maultaan mainioksi! Helppo ja harva-aineksinen soppa, joskin melko monimausteinen. Suosittelen loppukesän iltoihin.


Keiton päällä komeilee tofukokkelia.

Porkkana-maapähkinävoikeitto

2 rkl öljyä
2-4 sipulia suikaloituna
6 valkosipulinkynttä silputtuna (tai 2-3 tl valkosipulijauhetta)
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl korianteria
0,25 tl kurkumaa
0,25 tl chiliä
1 kg porkkanoita siivutettuna
1 l vettä
1 rkl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio
2-3 rkl sitruunamehua
1 dl maapähkinävoita
(tuoretta korianteria)

Kuullota sipulia öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipulit ja mausteet ja jatka kuullottamista hetkisen. Lisää vielä porkkanasiivut ja kuullota edelleen muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisliemijauhe, kuumenna kiehuvaksi ja hauduttele puolisen tuntia

Lisää joukkoon sitruunamehu ja maapähkinävoi. Soseuta keitto. Koristele halutessasi tuoreella korianterilla.

1 kommentti:

Paula kirjoitti...

Kuulostaapa keitolta minun makuuni. Maapähkinävoi antaa mahtavasti täyteläisyyttä ruokiin. Tämä sopii varmasti loistavasti viilenevien säiden varalle.