perjantaina, lokakuuta 11, 2013

Vanhasta uutta


Suuret pahoittelut yli kuukauden julkaisutauosta! Alkusyksy on vierähtänyt pienen ihmisen kehitystä ihmetellessä ja juhlien järjestelyssä ja tiimellyksessä.

Juhlimme nimittäin viime viikonloppuna yhdistettyjä kolmekymppisiä + nimiäisiä. Leivoin juhliin Merimiehen pikkuleipiä sekä takuuvarman hyväksi todettua suolaista piirakkaa. Tein piirakkaa pellillisen ja täytin sen marinoidulla tofulla sekä (oman palstan!) lehtikaalilla.

Olen viime aikoina varioinut muutenkin lähinnä täältä jo tuttuja reseptejä, joten seuraavat postaukseni eivät tarjoa mitän suurta uutta. Mutta hyvistä ohjeista muistuttaminen on välillä tarpeen...


Lehtikaalipiirakka

Pohja:
4 dl kaurahiutaleita
6 dl (vehnä)jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl öljyä
4 dl vettä

Täyte:
2 pkt marinoitua tofua (tässä hyvä oman marinadin ohje)
2-3 sipulia
n. 5 dl lehtikaalta
5-6 dl kasviskermaa
reilu 0,5 dl maissitärkkelystä
suolaa
pippuria

Tee ensin pohja. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun ja jauhotetun syvän uunipellin pohjalle.

Valmista sitten täyte. Pilko tofu ja sipulit. Leikkaa lehtikaaleista paksut ruodit pois ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi. Sekoita kerma, maissitärkkelys ja mausteet keskenään.

Levitä tofut, sipulit ja lehtikaalit pohjan päälle. Kaada kermaseos täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Ei kommentteja: