keskiviikkona, heinäkuuta 23, 2014

Nibsikeksit


Olen pitänyt raakaruoka- ja superfood-intoiluja hieman hölmöinä asioina. Vaikkein epäile, etteikö gojimarjoissa tai taateleista tehdyissä kakuissa olisi ravintoaineita vaikka muille jakaa, en ole ymmärtänyt, miksi niihin täytyisi hurahtaa ja korvata niillä kotimaiset marjat tai luomu(vegaani)leivonnaiset.

No nyt olen sitten huomannut syöväni joka aamu tuorepuuroa (jota kaipaan heti, jos olen unohtanut jättää sen edellisiltana jääkaappiin tekeytymään) ja napsivani tämän tästä raakakaakaonibsejä (joihin tulee helposti himo!). Osana muuta hyvää ja terveellistä ruokavaliota nämä hurahdushairahdukset annettakoon anteeksi.

Käytin ekan kerran raakakaakonibsejä leivonnaisiin, kun tekaisin näitä ruis-kaakaokeksejä. Vinee korvata tummasuklaarouheella.


Ruis-suklaakeksit

2 dl ruishiutaleita
1 dl vehnäleseitä
1,5 dl jauhoja (esim. vehnä+ruis)
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kaakaojauhetta
1—1,5 dl sokeria
0,5 dl kookoshiutaleita
0,5 dl raakakaakaonibsejä (tai tummaa suklaata rouhittuna)
100 g margariinia sulatettuna
1 kananmuna tai banaani

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Voit käyttää mitä tahansa hiutaleita, leseitä ja jauhoja, kunhan määrät pitävät kutinsa.

Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä taikinaan. Lisää vielä kananmuna, jos haluat. Voit korvata sen muussatulla banaanilla (vähennä tällöin hieman sokerin määrää).

Nostele kahdella lusikalla kakkusia pellille. Keksejä tulee 25—30 kpl. Paista keksejä 200 asteessa 8—10 minuuttia.

Ei kommentteja: