torstaina, syyskuuta 18, 2014

Kauniit skonssit



Olen ennenkin selaillut Lisa Lemken ihanaa Syödään porukalla -keittokirjaa. Kuten kirjan alaotsikko Tervetuloa kesäpöytään! selventää, ovat ohjeet oivallisia nimenomaan kesäkokkailuun, mutta sopivat varsin hyvin myös pimeneviin syysiltoihin.

Huomioni kiinnittyi – ehkei yllättäen – porkkana-manteliskonsseihin. Korvasin voin margariinilla, täysmaidon kauramaidolla ja mantelirouheen mantelijauholla sekä seesaminsiemenillä.



Porkkana-manteliskonssit

3,25 dl vehnäjauhoja
0,75 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(0,5 tl suolaa)
0,75 dl mantelijauhoa
2 rkl seesaminsiemeniä
50 g margariinia
2 dl kasvimaitoa
4 dl (n. 4 kpl) porkkanaa raastettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi rasva joukkoon. Lisää maito ja karkeaksi raastetut porkkanat ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Nostele pellille leivinpaperin päälle kekoja. Taikinasta tulee 8—12 skonssia. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja: