torstaina, marraskuuta 20, 2008

Punaista papusoppaa

Punajuurten keittäminen kestää kauan. Vaikka paloittelisi punajuuret pieneksi ja olisi ruuanlaitossa kerrankin kärsivällinen, ottavat ne kolmisen varttia kypsyäkseen. Vaan väliäkö hällä, sillä näin kauniin väristä keittoa ei muista juureksista synny.


Punajuurikeitto soijapavuilla

1 iso sipuli
3-5 valkosipulinkynttä
1 l vettä
(kasvisliemikuutio tai suolaa)
3 (500 g) punajuurta
6-10 (500 g) perunaa
puolikas paketti (125 g) voimakasta Koskenlaskijaa
muskottia
mustapippuria
4 dl soijapapuja

Kuori ja pilko sipulit, punajuuret ja perunat. Kuullota sipulisilppua kattilan pohjalla hetki ja kaada vesi joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää punajuuripalaset. Voit halutessasi lisätä myös kasvisliemikuution tai suolaa. Koskenlaskija suolauttaa keiton kuitenkin myöhemmin. Keitä punajuuria 20-25 minuuttia. Lisää perunapalat keittoon ja jatka keittämistä vielä 15-20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Lisää paloiteltu sulatejuusto, mausteet ja soijapavut. Kiehauta tasaiseksi ja nauti höryävänä.

Ei kommentteja: