lauantaina, tammikuuta 03, 2009

Kaarina-tädin mysli

Kodissamme asuu mies, jonka elämään tuo iloa jugurttien kausimaut ja seuraavan maun jännääminen. Mies laittaa jugurttinsa joukkoon mielellään mysliä ja onkin aina tasaisin väliajoin muistellut lapsena syömäänsä Kaarina tädin mysliä, joka on ollut parasta mysliä koskaan. Kerran mies muisti ottaa myslin äitinsä luona kyläillessämme puheeksi ja kappas, sieltähän se löytyi, Kaarina tädin mysliohje.

Lauantaiaamuna oli sopivasti aikaa, joten laitoimme myslin tulelle. Yllätyksekseni mysli valmistui alta aikayksikön! Samalla kun aamiaisherkku oli uunissa ehdittiin keittää kahvit, paistaa munat sekä kattaa tomaatit ja kurkut pöytään.

Vasta myslin valmistuttua huomasin, että poikkeuksena valtaosamysleistä, tästä puuttuu kuivat hedelmät, kuten rusinat tai kuivatut aprikoosit. Niitähän voi sitten lisätä myöhemmin jos haluaa, minua ei jäänyt kaivelemaan. Suosittelen!

Mysli matkalla uuniin

Kaarina-tädin mysli

8-10 dl isoja kaurahiutaleita
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl sesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl vehnäleseitä
Sekoitetaan keskenään

1 dl öljyä
1 dl hunajaa
Kuumennetaan ja sekoitetaan edellisiin

2 dl vehnänalkioita
Lisätään jäähtyneeseen seokseen

Levitetään uunipannulle ja pidetään 15 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Sekoitetaan ja pöyhitään välillä.


Mysli uunista tulleena ja purkkiin säilöttynä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kuulostaa herkulta. Kiitos ohjeesta!

Satu kirjoitti...

Tätä täytyy kokeilla. Meillä valmiin luomumyslinjoukkoon sekoitetaan quinoamuroja ja joskus kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä tai mitä nyt sattuu olemaan.

S

Anonyymi kirjoitti...

Nam! Pitäisikin itse tehdä taas välillä mysliä. Kaupan sekoituksissa on aina jotain, mistä en pidä, tai jos ei muuta, niin vähintään liikaa sokeria.

Nuori Nainen kirjoitti...

Tämä on ollut kyllä mieletön hitti kotona. Nyt sitä on tehty jo kolmesti. Seuraavaan satsiin ajattelin kokeilla cashewpähkinöitä. Kertokaa kokemuksia, että miltä on mysli maistunut!