maanantaina, maaliskuuta 09, 2009

Makea ja tulinen tofu

Käyn säännöllisin väliajoin ostamassa hallin pienestä T.T Asian Marketista kasan tofua, jota sitten pakastan ja tarpeen mukaan käytän. Sain valmistujaislahjaksi Marianne Kiskolan kirjan Kasvisruokia Aasiasta.
Vasta viikko sitten kirja pääsi käytöön, kun taloutemme mies oli ostanut punaista currytahnaa. Kirjassa on myös resepti miten sitä voi tehdä itse, mutta tällä kertaa tyydyimme Pirkan valmisteeseen.

Ruokaan tuli myös sitruunaruohoa, joka on mielestäni aivan ihanaa. Netistä löytyy paljon ohjeita ruohon käyttöön.Rohkeasti menin sitä sorkkimaan ja käytin siitä pehmeän keskiosan. Ilmeisesti toimin aivan oikein.

Kiskolan kirjassa ohje on nimellä Pyöreän paviljongin makea ja tulinen tofu. Koska omassani on hiukan eri aineksia, olkoon tämä vain makea ja tulinen.Makea ja tulinen tofu

n. 240 g tofua (1 kaupan paketti tai 2 T.T.Asian marketin)
1 sipuli
1 paprika
2 rkl öljyä
2 rkl. thaicurrytahnaa
1 rkl intiaanisokeria
1,5 tl kurkumaa
½ tl chilijauhetta
1 tl merisuolaa
2 dl kookosmaitoa
½ tuore ananas (tai tölkki säilöttyä)
½ limetin mehu
2 sitruunaruohopötkylää tai ½ rkl. sitruunaruohotahnaa

Leikkaa tofu, ananas, paprika ja sipuli kuutioiksi. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää siihen currytahna, kurkuma, chilijauhe ja sokeri. Sekoittele parin minuutin ajan.
Lisää tofu ja paista muutama minuutti. Lisää suola.

Kaada kookosmaito vuokaan. Lisää ananas, limetin mehu ja sitruunaruoho ja kiehauta ja jätä hautumaan viideksi minuutiksi. Tarjoile riisin kanssa. Tai vaikka nuudelien. Tai syö sellaisenaan. Aika namia!

Ei kommentteja: