sunnuntaina, marraskuuta 01, 2009

Rouheat tofupiffit

Tofupihvit ovat olleet keittiössämme uhanalaisuuteen asti harvinaista ruokaa - ja aivan suotta. Kiinteästä tofusta syntyy maukkaita piffejä oikean ohjeen avulla. Sellainen löytyi Chocochilin Elinalta.

Muutin ohjetta tietoisesti ja tahattomastikin. Cashewpähkinöiden lisäksi käytin muita pähkinöitä ja öljyn jätin vahingossa pois. Ehkä siksi koin tarpeelliseksi lisätä murenevaan taikinaan loppuvaiheessa yhden kananmunan, jolloin pihvit muuttuivat vegaanisista ovo-vegetaarisiksi. Onneksi muna oli sentään luomua.


Tofu-pähkinäpihvit

1 dl pähkinöitä
250 g maustamatonta tofua
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
(nestemäistä savua)
1 pieni sipuli
(1 luomumuna)

Rouhi pähkinät. Murusta tofu joukkoon. Lisää jauhot, mausteet ja silputtu sipuli. Lisää lopuksi vielä kananmuna, jos taikina ei ole tarpeeksi kiinteää. (Tai kokeile alkuperäistä vegaaniohjetta.) Muotoile taikinasta pihvejä ja paista pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi. Syö esimerkiksi soijakermapohjaisen siitakesienikastikkeen ja puikulaperunoiden kanssa.

5 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Pihvit pysyvät kyllä ilman ongelmia kasassa, kunhan tofun ja muut aineet sekoittaa tarpeeksi hienoksi massaksi/tahnaksi, eikä vain murustele tofua. Mausteetkin imeytyvät tofuun paremmin, kun se on tarpeeksi hienoa massaa.

Kamomilla kirjoitti...

Kaikkein parasta kasassapitäjää on ehdottomasti ranskanleipä! Suosittelen kokeilemaan seuraavalla kerralla sitä. Tein jonkin aikaa sitten pyöryköitä murskatusta tofusta ja soijarouheesta, jotka eivät kumpikaan ole erityisen tahmaisia aineksia. Olin jo menettää toivoni niiden suhteen, kunnes kokeilin lisätä taikinaan leipää. Ranskanleivän avulla pyörykkätaikina pysyikin todella hyvin kasassa.

Kaveri kirjoitti...

Kiitos vinkeistä!
Olin ehkä hieman liian hätäinen (ja nälkäinen), sillä tein taikinan karkeasti käsipelillä... Ensi kerralla kokeilen monitoimikonetta. Ranskanleipää meiltä ei löydy koskaan, koska leivon leivät aina itse ja yleensä teen niistä ruispitoisia versioita. :)

Kamomilla kirjoitti...

En usko, että leivän pitää olla nimenmaan ranskanleipää, vaikka sitä tuossa hehkutinkin.. Olettaisin, että myös muut leivät käyvät tähän tarkoitukseen :)

Luna Lucens kirjoitti...

Aivan mielettömän hyviä! Oon tän osa-vegeilyni alkutaipaleella vasta ja tää oli ensimmäinen tekemäni tofuruoka, oikeastaan myös ensimmäinen syömäni sellainen.

Tein tuon version, johon tuli muna, ja lisäsin puolikkaan yksikyntisestä valkosipulista. Ohessa sienisoosi ja vokkivihanneksia. 7-vuotiaskin pyytää, että tehdäänkö huomenna lisää. :)