perjantaina, joulukuuta 04, 2009

Soijakäristys

Jostain syystä mieleni ryhtyi tekemään poronkäristystä tässä päivänä muutamana. Tai siis käristystä vailla poroa. Esimerkiksi soijasuikalekäristystä. Eihän siinä sitten muu auttanut, kuin ryhtyä tuumasta toimeen.

Ja miten kävi? Hyvin kävi. Käristys oli hyvää!
Sen kanssa syötiin puikulaperunoista tehtyä muussia ja pakasteesta suletetuista puolukoista survottua survosta.

Soijakäristys

1 annos kasvispekonia
3 dl. kuivia soijasuikaleita
suolaa
pippuria
öljyä
oivariinia
2 dl. olutta

Valmista kasvispekoni. Keitä soijasuikaleita 1,5 litrassa vettä, johon olet lisännyt kasvisliemikuution n. 10 minuuttia. Valuta suikaleet.
Kuumenna pannulla 2 rkl. oivariinia ja loraus öljyä. Ruskista kasvispekonia siinä. Siirrä pekoni syjään (voit valuttaa sen talouspaperin päällä jos haluat).
Ruskista soijasuikaleita pannulla. Kaada päälle olut. Anna hautua n. 30 minuuttia.
Lisää lopuksi kasvispekoni ja anna maustua vielä muutaman minuutin ajan.
Keitä kaveriksi muussia tai kokonaisia perunoita, mutta joka tapauksessa puikuloita.

1 kommentti:

Kmsu kirjoitti...

Mahtava idea! Pitääkin joskus kokeilla tehdä käristystä itselleni tähän tapaan samalla, kun miehelle tekee käristystä lihasta.:)