tiistaina, maaliskuuta 30, 2010

Kakun koristeleminen

Innostuin kakkujen koristelemisesta maalaamisella, jahka olin pitkällisen blogien tonkimisen ja neuvojen lukemisen jälkeen saanut selvyyden siitä, mitä hommassa itse asiassa tapahtuu. Mansikkamäellä oli melko hyvät ohjeet asiasta. Lisävinkkejä tarjosi Marie ja Kinuskissa.

Tällä kertaa maalattavaksi päätyi ystävälle synttärikakkuun vanha kunnon Mario.

Ensin etsin netistä sopivan kuvan Mariosta, ja kuvankäsittelyohjelmalla tein siitä mustavalkoisen ja sopivan kokoisen. Sen jälkeen jäljensin sen ääriviivat leivinpaperille, jonka olin leikannut sopivan kokoiseksi.
Tämän jälkeen jäljensin kuvan ääriviivat marsipaanille muovisella työkalulla, josta en oikein tiedä mihin tarkoitukseen se oikeasti on.


Sen jälkeen maalasin painaumien mukaan ääriviivat mustiksi.


Seuraavaksi vuorossa oli mielestäni yksi meditatiivisimmista vaiheista. Itse Marion maalaaminen. Tunne on samanlainen kuin lapsena värityskirjojen värittäminen.
Minulla ei ole kuin sinistä, punaista, keltaista, valkoista ja mustaa elintarvikeväriä. Niitä sekoittamalla syntyy muut värit.


Lopuksi maalasin Marion taustan. Loppujen lopuksi tuosta ei päätynyt kakun päälle kuin tummemmalla sinisella maalattu keskiympyrä, sillä olin tehnyt kiekosta liian pienen, jotta se olisi peittänyt koko kakun.


Onni on kermavaahto ja pursotinpyssy.


PS:Vaihdan nyt hetkeksi vanhan ulkoasun takaisin, sillä tässä uudessa ei oikein toimi tuo labelsien avulla hakeminen.

1 kommentti:

Kamomilla kirjoitti...

Oi! Nintendo-aiheiset kakut on aina mahtavia. Tuo Mario ei ole yhtään läpipiirretyn näköinen.