tiistaina, maaliskuuta 01, 2011

Uuni ja hella toimivat

No niin. Uusi kämppä, uudet kujeet. Jotta emme tuon erään hienon miehen kanssa kuolisi nälkään tai joutuisi tyytymään eineksiin ja kaupan leipiin, pitihän minun toki ensitöikseni testata keittiökoneistuksen toimintakyky. Tein ensimmäisen iltamme kunniaksi punajuuri-vuohenjuustokeittoa ja siemenrikasta leipää. Molemmat onnistuivat vallan mainiosti. Tästä on hyvä jatkaa.


Siemenleipä

6 dl grahamjauhoja (tai vaikka vehnä-, graham- ja spelttijauhojen sekoitusta)
5 kuivattua taatelia
0,5 dl kauraleseitä (tai -hiutaleita)
0,5 dl pellavansiemenrouhetta
0,5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl rouhittuja pähkinöitä
1,5 tl soodaa
1,5 tl suolaa
6 dl piimää
2 rkl siirappia

Päälle: kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä

Murskaa pähkinät ja pilko taatelit. Pähkinät saa helposti murskaksi monitoimikoneessa surauttamalla. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Taikina on aika löysää, mutta älä hätäänny, sellaista sen kuuluukin olla.

Voitele ja jauhota leipävuoka. Kaada taikina vuokaan ja ripottele halutessasi siemeniä leivän pinnalle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45-55 minuuttia.


Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1-2 isoa sipulia
3-4 valkosipulin kynttä
öljyä
8 dl kasvislientä
500-700 g punajuuria
200 g vuohenjuustoa
mustapippuria
suolaa

Kuori sipulit ja valkosipulin kynnet. Pilko ja kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kasvisliemi ja kiehauta. Kuori ja pilko sillä välin punajuuret. Lisää palat kiehuvaan kasvisliemeen. Keitä punajuuri kypsäksi. Viipaloi sillä välin vuohenjuusto paloiksi.

Kun punajuuret ovat kypsyneet, soseuta keitto. Lisää sekaan vuohenjuusto ja mausteet. Soseuta vielä kertaalleen, jos juusto ei sula kunnolla keittoon. Nauti hyvän leivän kera.

2 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin teille kumpaisellekin! <3

Kaveri kirjoitti...

Kiitos kovasti! :)