maanantaina, lokakuuta 24, 2011

Pestoa punajuuresta

Pestoahan voi tehdä miltei mistä vain. Se on muunteluineen vallan sopiva vegaaninen lisuke tai leivänpäällinen.

Väänsin syksyn kunniaksi pestoa punajuuresta. Käytin omenaviinietikkaa valkoisen balsamicon sijaan ja maku oli ehkä siksi varsin etikkainen. Pesto on hyvä punajuurinen lisuke, mutta ei ihan luottoreseptini veroinen.

Punajuuripesto
1 keskikokoinen punajuuri
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
75 g paahdettuja pinjansiemeniä
3 rkl öljyä
tuoretta (tai kuivattua) basilikaa
2 rkl valkoista balsamicoa (tai omenaviinietikkaa)
1 tl suolaa
mustapippuria

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä syrjään. Pilko sipulit ja kuutioi punajuuret. Kuullota vihanneksia öljyssä.

Lisää pannulle vettä sen verran, että vihannekset peittyvät. Keitä kypsiksi ja kaada liemi pois.

Sekoita loput ainekset mukaan ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tahnaksi.

Ei kommentteja: