perjantaina, lokakuuta 14, 2011

Ruusukaalta nassuun

Minulla ei ole minkäänlaisia traumoja ruusukaalista. Toisin kuin eräillä. En itse asiassa välttämättä ole koskaan edes syönyt tuota paljon parjattua vihannesta. Ennen kuin nyt.

Ostin luomumyyjäisistä rasiallisen pieniä ja kauniita ruusukaaleja. Tehtailin niistä makean ja pähkinäisen lisukkeen, joka kruunasi punajuuripaistoksen. Saksanpähkinät paahtuivat mukavan rapeiksi uunissa.

Ruusukaalilisuke

400 g ruusukaaleja
70 g saksanpähkinöitä
2-3 rkl vaahterasiirappia
suolaa
pippuria

Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja poista päällimmäiset lehdet, jos ne ovat likaisia. Pilko pähkinät halutessasi hieman pienemmiksi. Asettele ruusukaalit ja pähkinät uunivuokaan. Valuta siirappi päälle ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Ei kommentteja: