lauantaina, maaliskuuta 03, 2012

Täällähän tuoksuu ohramallas!

Jälleen kerran minä menin käyttämään olutta keittössämme kyseenalaisin tavoin (aiempi kokeilu löytyy täältä). Maustin tällä erää oluella näkkäreitä, joiden ohjeen löysin Maku-lehden sivuilta.

Olut tuoksuu hurmaavalle lämmetessään, joten nämä näkkileivät hivelevät niin maku- kuin hajuaistia. Näkkärit sopivat mainiosti myös ruokalahjoiksi.

Olutnäkkärit

2 dl olutta
1 rkl öljyä tai sulaa margariinia (tai voita)
1 tl hunajaa tai siirappia
0,5 tl suolaa
0,5 dl pellavansiemeniä
2 dl ruisjauhoja
2 dl ohrajauhoja

Pinnalle:
1 rkl sormisuolaa

Sekoita kulhossa olut, rasva, hunaja ja suola. Lisää pellavansiemenet ja jauhot. Vaivaa taikina sitkeäksi.

Muotoile taikinasta tasainen pötkylä ja jaa se kahdeksaan osaan, jotka voit kaulia näkkäreiksi. Vaihoehtoisesti voit kaulia koko taikinan isoksi levyksi leivinpaperille ja ruuduttaa sen pienemmiksi paloiksi. Pistele näkkäreiden pintaa haarukalla.

Ripottele päälle suolaa ja paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna näkkäreiden kuivahtaa.

Ei kommentteja: