maanantaina, huhtikuuta 02, 2012

Ihania vegeohjeita!

Emily Mainquistin ihana Vegeherkkuja-kirja on noteerattu jo monessa blogissa. Tilaa on saanut etenkin kirjan kantea koristava minttubrownie-ohje (ks. esim. Chocochili). Minäkin kokeilin sitä elämäni miehen syntymäpäiväjuhlissa ja ehdottoman ihanaahan se oli. Suosittelen pilkkomaan browniet pieniksi paloiksi, sillä kyseessä on sen verran makeaa kamaa, että vähäinenkin määrä herkkua riittää.

Minä aion esitellä kirjasta kuitenkin toisen testaamani ohjeen, joka on ehkä hieman arkisempi ja yksinkertaisempi, mutta vallan herkullinen tämäkin.

Huomaa murut pöydällä.

Agavekeksit

1 dl vehnäjauhoja
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl ruokosokeria
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
55 g margariinia
2 rkl agavesiirappia
1 rkl tummaa siirappia
4 rkl vettä

Sekoita kuiva-aineet ja lisää margariini ruokalusikallinen kerrallaan. Sekoita siirapit ja vesi keskenään kulhossa. Kaada seos jauhojen joukkoon ja sekoita, kunnes taikina on pallomainen. Kiedo taikina tuorekelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin.

Kauli kylmä taikina jauhotetulla alustalla niin ohueksi kuin mahdollista. Ota muotilla keksejä ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Pistele kekseihin haarukalla reikiä ja voitele kevyesti vedellä. Ripottele päälle ruokosokeria.

Paista keksejä 180-asteisessa uunissa 13-15 minuuttia.

Ei kommentteja: