torstaina, huhtikuuta 05, 2012

Naama näkkärille

Kuinka eri tavalla näkkäreitä voi kuvata? Pinoten, saumakohtiin tarkentaen tai paksuutta mittaillen? Niinkin. Montaa tapaa on jo kokeiltu.

Mutta koska minä en näemmä saa näistä tarpeekseni, tarjoilen taasen teille yhden uuden näkkärireseptin. Leivoin taikinan vain yhden pellin kokoiseksi levyksi, mutta enemmällä viitseliäisyydellä (ja ajalla ja voimilla) taikinasta saisi vallan hyvin myös useita ohuita näkkileipiä.

Seesaminäkkileivät

2,5 dl vettä
0,5 dl margariinia sulatettuna
1 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
3 dl speltti- tai ruisjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja
1 dl seesaminsiemeniä

Lisää rasva, siirappi ja suola kylmään veteen. Alusta sen verran jauhoja nesteseokseen, että saat napakan taikinan.

Jaa taikina jauhotetulla alustalla noin 25 osaan, jotka kaulit ohuiksi leiviksi. Tai kauli taikina kokonaisena isoksi levyksi, ja jaa se veitsellä paloiksi.

Paista näkkäreitä 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Käännä näkkärit kerran paistamisen aikana.

Ei kommentteja: