torstaina, tammikuuta 24, 2013

Pyörryttävä pesto


Uu. Tästähän menee aivan pää pyörälle. Hernepesto, mikä ihana uusi tuttavuus! Lainasin pitkästä aikaa kirjastosta hienon Härkäpapua sarvista -keittokirjan, josta bongasin ensialkuun tämän ohjeen. Respetiin kelpaavat sekä pakaste- että kuivatut (ja keitetyt) herneet. Jos käytät kuivaherneitä, lisää veden määrää.

Hernepesto

200 g pakasteherneitä
0,5 dl vettä
1 ruukku tuoretta basilikaa (tai 2 rkl kuivattua)
4 valkosipulinkynttä
0,5-1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
0,25 dl öljyä
suolaa
pippuria

Sulata herneet ja paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Blendaa ainekset kasaan. Nauti esimerkiksi pastakastikkeena, dippikastikkeena tai leivänpäällyksenä.

Ei kommentteja: