keskiviikkona, huhtikuuta 10, 2013

Crépatut porkkanat

Edellä mainostetun vohvelirautamme mahdollistamana huushollissamme on tämän kevään aikana nautittu myös créppejä, tarkalleen ottaen porkkana- sellaisia. Nämä vaativat munia, joten suosittelen käyttämään luomumunia.

Porkkanaiset crépet

2 porkkanaa raastettuna (n. 3 dl)
3 munaa
4 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ohra- tai grahamjauhoja
1 tl suolaa
0,25 tl muskottipähkinää

Raasta porkkanat hienoksi (lue: kosteaksi) raasteeksi. Tämä onnistuu raastinraudan pienemmillä terillä. Vatkaa munat, maito, jauhot ja mausteet keskenään. Lisää raaste ja anna taikinan turvota 30 minuuttia.

Paista lätyt joko pannulla tai vohveliraudalla. Nauti vaikkapa puolukkahillon kera.

Ei kommentteja: