keskiviikkona, huhtikuuta 17, 2013

Superpihvit



Ihania uusia vegekeittokirjoja ilmestyy tätä nykyä miellyttävän usein. Yksi tuoreimmista helmistä on Planeetan parhaat vegepurilaiset, jonka tekijä Joni Marie Newman on toinen mainion Vegaanikeittiön käsikirjan kirjoittajista.

Kirja sisältää reilut sata hampurilaisohjetta lisukkeineen kaikkineen. Tosin osalla ohjeista ei ole juurikaan tekemistä "ketsuppi, pihvi ja sämpylä"-yhdistelmäisen ruoan kanssa, mutta kaikki vaikuttavat mielenkiintoisilta.

Minä kokeilin Hesarissakin hehkutettua kvinoapihvien ohjetta, joka oli totta tosiaan niin maukas, että taikinaa saattoi syödä raakana. Suoraan kulhosta. Määrä on suuri, joten puolita se, jos et halua paistaa kymmeniä pihvejä kerralla.



Kvinoapihvit

3,5 dl kasvislientä
2,3 dl kvinoaa
1 tlk (420 g) valkoisia papuja
4,5 dl (300 g) tuoreita tai pakasteherneitä
1,25 dl cashewpähkinöitä jauhettuna
1 tl vihreää currytahnaa
(1 tl inkiväärijauhetta)
2 rkl maapähkinävoita (tai tahinia)
2 rkl öljyä
1,25 dl maissitärkkelystä
suolaa
pippuria

Kiehauta kasvisliemi. Kuumenna raakaa kvinoaa sillä välin kuivalla paistinpannulla, kunnes se alkaa poksahdella. Kaada kvinoa liemen joukkoon ja vähennä lämpöä. Peitä kannella ja anna hautua 12 minuuttia tai kunnes neste on kokonaan imeytynyt kvinoaan.

Sekoita suuressa kulhossa pavut, herneet, cashewjauhe, currytahna, halutessasi inkivääri, maapähkinävoi ja öljy. Muussaa papuja ja herneitä vähän, mutta älä soseuta täysin: sattumat ovat hyviä!

Hämmennä jäähtynyt kvinoa seokseen, lisää maissitärkkelys, suola ja pippuri. Sekoita sauvasekoittimella tai käsin vaivaten. Laita massa jääkaappiin vähintään 20 minuutiksi.

Muovaa seos pihveiksi ja paista pannulla öljyssä, noin 3 minuuttia molemmin puolin.

Ei kommentteja: