tiistaina, toukokuuta 08, 2007

Soijanakkikeitto

Minua on viime aikoina kestitty niin paljon, että on ruuanlaitto jäänyt vähemmälle. Mutta tänään tapahtui paluu arkeen, ja teimme helppoa, nopeaa ja maukasta kotiruokaa. Nimittäin kasvissyöjän version nakkikeitosta. Tässä keitossa perinteisen lihanakin korvaa pakastealtaan soijanakki. Vaikka paljon on mielipiteitä siitä, onko kasvissyöjän syytä syödä lihankaltaisia kasvistuotteita, niin uhmaan niitä kakkia ja teen tätä keittoa. Se on nimittäin hyvää! (Samoin kuin nakit ihan sellaisinaan ja saman valmistajan muutkin tuotteet, esim. grillatut nämä.)

Soijanakki ja -rouhekeitto

1l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 kpl soijanakkeja
4 perunaa
2 sipulia (pientä)
palanen varsiselleriä
2 porkkanaa
½-1 dl soijarouhetta
persiljaa
oreganoa

Ota nakit huoneenlämpöön n.30 min ennen keiton valmistamista. Mittaa vesi kattilaan ja laita hellalle kiehumaan. Kuori ja pilko vihannekset ja tee nakeista pieniä palasia. Veden kiehuessa lisää kasvisliemikuutio, vihannekset, rouhe ja nakinpalat, sekä persilja, oregano ja mustapippuri. Anna kiehua n. 10-15 min. Suolaa ei kannata lisätä, sillä kasvisliemikuutiossa sitä on jo aika paljon, kuten myös nakeissa. Simppeliä ja täyttävää!

7 kommenttia:

Viola kirjoitti...

hyvä vinkki! En ole koskaan koittanut noita soijanakkeja, mutta tätä voisi koittaa.. enkä mä ymmärrä miksei "lihankaltaisia" tuotteita voisi syödä, eikö pääasia vain ole etteivät ne ole lihaa? :)
ja esim soijarouhe on ihan must, siitä saa niin paljon kaikkea...

Mari kirjoitti...

Ne Nutanan tölkkinakit on musta paremman makuisia kuin nuo pakasteesta saatavat. Hyvän nakkikastikkeen niistä ainakin saa.

Ja soijapyöryköitäkin on säilyketölkissä. Niiden maku on hitusen liian "lihaisa", että kovin montaa pystyisin syömään.

Polkkapossu kirjoitti...

"uhmaan niitä kakkia" hih

Anonyymi kirjoitti...

Nam! Hyvää keittoa on tehnytkin mieli, tätä kokeilen, kiitos!

Nuori Nainen kirjoitti...

Onpa mukava kun kommentoitte!

Viola: Itse pidän niistä aika paljon, ja ne ovat hyvin monikäyttöisiä. Ja koska ne ovat pakasteita, voi osan laittaa odottamaan seuraavaa kertaa.

Matonen: En ole noita tölkkiversioita maistanut. Täytyisi kokeilla. Mutta pakastepullia olen maistanut, ja ne ovat jotenkin liian makeita makuuni.

Polkkapossu: Aina pitää pientä vastarintaa olla :)

Loveli: Kokeile ehdottomasti! Tämä on hyvää..

Anonyymi kirjoitti...

vegaaninan kun en voi noita mainitsemianne makkaroita syödä, olen parhaiksi vegaanisiksi makkaroiksi todettun chef wotkinsin soijamakkarat. Niitä kannattaa kokeilla, jos sattuu kaupasta löytämään. Ainakin helsingistä niitä saa. Koostumus ei ole aivan parhaita (hajoaa helposti), mutta maku ei ole keinotekoinen eikä makea. Ja onhan ne Ruohonjuuressa myytävät hamppumakkaratkin tosi hyviä.

Leijona79 kirjoitti...

Mä olen tehnyt tätä nakkikeittoa Bon Soya vegaanisilla nameilla, ja käyttänyt koko paketin. On tosi kiva resepti ja hyvää tulee. Kiitos!