perjantaina, marraskuuta 09, 2007

Haastavaa pinaattikeittoa

Minä olen vihdoin kotiutunut työharjoittelureissultani ja päässyt uuden keittiöni hellan ääreen (vaihdoimme nimittäin Helsingissä oleskeluni aikana osoitetta koti-Oulussa). Komea kanssaeläjäni oli paluupäivänä tekaissut minulle Nuoren naisen postaamaa linssimureketta, joka oli aivan mainiota. Ensimmäisenä omana kokkauksenani tein tällä viikolla pinaattikeittoa, joka oli huikean helppotekoinen ja vieläpä hemmetin hyvää. Pinaattiteemalla siis näköjään jatketaan tämän viikon blogipostauksissamme, joskin tämä pinaattiruoka on hieman edellistä haastavampi.

Keittoa nauttiessa muistuivat kouluajat mieleen ja innostuin keksimään blogimme ensimmäisen haasteen. HAASTAN täten kaikki ruokaisaa blogia ylläpitävät TEKEMÄÄN jotain tuttua ja turvallista KOULURUOKAA. Perusreseptejä kun ei koskaan ole liikaa. Haaste koskee myös tämän blogin toista pitäjää, joten voimme odottaa kouluruokapostausta myös Nuorelta naiselta... Ja toki koskapa mekin olemme kasvisruokaan erikoistunut blogi, lihaisia ja kalaisia kouluruokia saa soveltaa kasvisuokavalioon sopiviksi. Kaikki kuitenkin käy. Kasvisruokia ei ainakaan minun 90-luvulla viettämien kouluaikojen ruokalistalla ollut juuri pinaattikeittoa ja -lättyjä enempää, joten soveltaminen on paitsi ymmärrettävää myös toivottavaa.


Pinaattikeitto

3 rkl margariinia
0,75 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
150-300 g pakastepinaattia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus valkopippuria
keitettyjä kananmunia

Sulata margariini kattilassa ja lisää jauhot joukkoon. Anna margariini-jauhoseoksen lämmetä hetken ennen kuin kaadat puolet maidosta kattilaan. Kiehauta ja lisää pinaatit. Itse laitoin vain yhden pakastepinaattipussin, mutta kaksikaan ei olisi pahitteeksi. Anna pinaatin sulaa keittoon ja lisää loput maidot. Kiehauta muutama minuutti ja mausta suolalla, sokerilla ja valkopippurilla. Tarjoa keitettyjen kananmunien ja hyvän leivän kera ja muistele kouluaikoja.

8 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Hauska haaste! Pitääkin heti alkaa miettiä mitä tekisi... Tulee ensimmäisenä omien kouluaikojen äärilaidat mieleen: yrittäisinkö päästä yli karmeasta lihaperunasoselaatikkotraumasta, vai pyrkisinkö täydelliseen ohrarouhepuuroon..? Hassua, äkkiseltään en edes muista mitään erityistä kouluruokaa siltä väliltä :D.

Anna kirjoitti...

Otan haasteen vastaan. En kyllä suostu muistelemaan Helsingin keskuskeittiön ruokia (mm. hillosipulikastiketta kasvissyöjille). Teen jotain sellaista ruokaa, jota tarjotaan päiväkodissä, jossa nyt työskentelen. Ohje löytynee blogistani www.vegaani.vuodatus.net viikon kuluessa.

Kaveri kirjoitti...

Hyvä, että haaste on saanut teidät innostumaan! Kiitos Annat :). Päivitin juuri haastettani hieman ymmärrettävämmäksi. Eli kasvisruokaversioinnit perinteisistä kouluruuista ovat enemmän kuin tervetulleita. Jäämme innolla odottamaan haasteen tuloksia...

Jaana kirjoitti...

Tämä on hieno haaste :-) Mukana ehdottomasti!

Jaana kirjoitti...

Tässä tuunattua kouluruokaa Kulinaarimurulasta :-)
http://valipala.blogspot.com/2007/11/yksi-rouhe-kaksi-haastetta.html

Anonyymi kirjoitti...

Tartun minäkin haasteeseen, yritänpä kokkailla kouluruokaa piakoin ja päivittää tuotoksen Rehuherkkuun.

Jenni kirjoitti...

Liemessä-köökki ottaa haasteen vastaan ja kauhoo lautaselle siskonmakkarakeittoa:

http://liemessa.blogspot.com/2007/12/itien-tekem-ruokaa-siskonmakkarakeitto.html

- Jenni liemessä

Jenni kirjoitti...

Hmph. Huomasin vasta jälkeenpäin että toiveena oli kasviskouluruoka. Siskonmakkarakeitto ei taida ihan sopia vegekeittiöön ;) En löytänyt Joulukuun haasteen viimeistä osallistumispäivää, mutta jos ehtii niin kokeillaankin tätä kasvisvaihtoehtoa: Borchkeitto!

http://liemessa.blogspot.com/2007/12/borchkeitto-koulun-ruokalasta.html

Kuvat saan lisättyä vasta pyhien jälkeen kun pääsen takaisin sivilisaation pariin.

- Jenni liemessä