maanantaina, joulukuuta 17, 2007

Makeaa mahan täydeltä

Olemme lähdössä jouluksi komean kanssaeläjäni kanssa muille maille vierahille, joten päätin etten jaksa stressata tänä vuonna lahjoista liiemmin. Päätinkin tekaista pikkumakeisia niille, jotka ovat minun mielestäni makeita ja joilta tiesin saavani jotain avattavaa jouluksi. Nämä namulahjat eivät turhaan rasita ympäristöä ja maistuvat kaiken lisäksi hyvälle!


Tein Ituhipin viimejouluisten ohjeiden mukaan herkkumakeisia ja karpalotoffeeta (korvasin ituhipin puolukkatoffeessa marjat kirpeämpiin). Löysin Meiran pähkinä-rusinasekoituspussista toisenkin hauskan toffeeohjeen, jonka mukaan väänsin kolmannensorttiset karkit. Hyviä tuli, maistui tekijänsä lisäksi myös lahjansaajille. Kuvassa vasemmalla herkkumakeiset, keskellä karpalotoffee ja oikealla pähkinä-rusinatoffee.

Matkani vuoksi joudun taas jättämään kotihellan hetkeksi ja postailla tuolta maailmalta ruokakuulumisia. Makeaa ja kaunista joulua kaikille!


Maapähkinä-rusinatoffee


1 dl kermaa
1,5 dl maitoa
0,5 kg sokeria
75 g voita
1 tl vaniljasokeria
1 dl maapähkinä-rusinasekoitusta

Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan häämentäen, kunnes sokeri on sulanut. Lisää voi ja keitä seos tasaiseksi. Anna seoksen kiehua hiljalleen vaaleanruskeaksi. Tähän kuluu aikaa noin 40 minuuttia. Testaa toffeen valmistumista pudottamalla massasta pieni tippa kylmään veteen. Jos tippa kovettuu palloksi, toffee on valmista. Ota kattila pois levyltä ja lisää vaniljasokeri sekä pähkinä-rusinasekoitus. Kaada massa leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä. Leikkaa toffee kuutioiksi ja säilytä tiiviissä lasipurkissa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toffee näyttää aika kiinteältä, eli se ilmeisesti onnistui? :)

Kaveri kirjoitti...

Juu kyllä onnistui! Yllättävänkin hyvin ottaen huomioon ensikertalaisuuteni. Mutta ei se niin vaikeaa tuntunut olevan, kunhan vain muistaa testata toffeen kiinteyden ja varmistua siitä ennen keiton lopettamista :)