sunnuntaina, helmikuuta 10, 2008

Tahiniton hummus

Mitä jos tykkää jostain ruuasta kovastikin, mutta ei voi sietää jotain sen ainesosaa? Silloin ainesosa täytyy korvata jollain siedettävämmällä tai jättää kokonaan pois. Vaikeaksi tehtävä osoittautuu silloin, kun kyseessä on ruuan olennainen elementti. Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta.

Ruokablogimaailmassa varmaankin jokainen meistä on tehnyt hummusta ja siitä muille ilmoittanut tekstien ja kuvien kera. Näin teen myös minä nyt. Minulla on kuitenkin tarjottavana jotain uutta ja erikoista, sillä minun hummuksessani ei ole jälkeäkään tahinista (jonka maku hylkii minua). Korvasin tahinin seesaminsiemenillä, jotka eivät tietenkään aja tuon olennaisen ainesosan asiaa, mutta tekivät tahnasta huomattavasti maukkaamman kuin perinteisistä tahinillisista.



Tahiniton (muttei tahditon) hummus

4 dl keitettyjä kikherneitä (tai purkillinen valmiita)
4 valkosipulinkynttä
5 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
2 tl seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
1 tl korianteria
1-2 dl vettä (tai purkkikikherneiden lientä)
(pinjansiemeniä koristeluun)

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää vettä vähitellen ja vain sen verran, että tahnasta tulee tarpeeksi paksua. Koristele halutessasi pinjansiemenillä.

Ei kommentteja: