sunnuntaina, syyskuuta 21, 2008

Käsineiden käyttö suositeltavaa


Ostin hiljattain uuden puolitoistalitraisen leipävuoan. Testasin sitä ensimmäistä kertaa tänäaamuna. Kiireettömät viikonloppuaamut ovat kuin tehtyjä leipomiseen. Leivoin uuden vuokani sisuksiin hienon chilileivän. Sormeni ovat edelleen aivan tulessa chilien pilkkomisesta.


Chilileipä


3 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
1,5 dl ruisjauhoja
5-6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl paprikaa
1 tl intialaista mausteseosta (esim. tandoori masalaa)
5-6 chiliä

Sekoita kuiva-aineet isossa taikinakulhossa ja tee seoksen keskelle kuoppa. Puhdista ja silppua chilit. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita puoleen vesimäärään kuivahiiva. Kaada hiivavesi kuiva-aineseoksen kuoppaan ja sekoita jauhoja mukaan. Kaada mukaan vähitellen loputkin vedestä. Lisää vielä chilisilppu ja vaivaa taikinasta notkea. Lisää jauhoja, jos taikina tarttuu käsiin. Pyöritä taikinasta pyöreä pallo ja tee veitsellä pallon pintaan syviä viiltoja. Peitä taikina ja anna sen nousta vähintään puoli tuntia. Paisko kohonnutta taikinaa muutaman minuutin ajan ja leivo se voideltuun ja jauhotettuun 1,5-litraiseen vuokaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja anna taikinan nousta vuoassa sen aikaa. Paista leipää uunin keskitasolla reilu puoli tuntia.

2 kommenttia:

Ketsuppi kirjoitti...

Auauau. Hienoimpia ovat ne hetket, kun ehtii ajatuksissaan hieraista silmiä ennen käsipesua. Silloin tietää elävänsä. ;)

Kaveri kirjoitti...

Niin totta! Ja niin kovin valitettavaa, kun se omalle kohdalle sattuu... Taisin eilen nimittäin sitäkin harrastaa. :)