keskiviikkona, syyskuuta 17, 2008

Porkkana-tsatsiki

Löysin tämän hauskan ohjeen Pirkan kesäporkkana-pussin kyljestä. Kannattaa ehkä raastaa porkkanat kuitenkin sillä pienemmällä raastinmoodilla, jonka tuloksena koostumus on hieman sosemainen. Ohjeen kohta "raasta porkkanat karkeaksi" osui nimittäin ehkä hieman harhaan tai sitten minä vain ymmärsin sen väärin. Luulen, että minttu tekee soseesta tsatsikimaisemman kuin minun käyttämäni rakuuna. Laitoin jälleen sulkuihin alkuperäisen ohjeen ainekset, joita minä korvasin puutteessa omillani. Tsatsiki oli oikein hyvää falafelien kera.

Porkkana-tsatsiki

4 dl maustamatonta jogurttia
2-3 (200 g) porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
1-2 tl hunajaa
0,25 tl suolaa
0,5 tl viinietikkaa (tai omenaviinietikkaa)
1 tl kuivattua rakuunaa (tai kuivattua minttua)

Laita jogurtti valumaan kahvinkeittimeen suodatinpussiin. Anna jogurtin valua vähintään 15 minuuttia. Mitä kauemmin, sen parempi. Raasta porkkanat pieneksi raasteeksi ja hienonna valkosipulit. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Nauti pihvien tai vaikka falafelien lisukkeena tai leivän päällä.

Ei kommentteja: