sunnuntaina, syyskuuta 14, 2008

Meksikon makuja pt. 2

Ruuan lisäksi Meksiko on kuulu juomistaan. Tequila, mezcal ja olut ovat maan alkoholijuomien ylpeyksiä. Tequila oli Meksikossa huomattavasti parempaa kuin Suomessa tarjoiltava kirkas litku. Paikallista tequilaa pystyi jopa nauttien siemailemaan ja niin se kuuluikin yleensä juoda. Tequilan laadun huomaa sen väristä: mitä tummempaa, sen parempaa. Morsiamen polttareissa maistelimme kauniiseen pulloon pakattua tequilaa.

Agavesta valmistettavaa mezcalia emme matkallamme maistaneet, mutta ostimme kuitenkin pullollisen kotiin. Huomasimme jälkeenpäin pullon sisältävän toukan, joka on mezcal-pulloissa yleinen lisuke. Toukan voi kuulemma myös syödä. Taidan jättää herkun komealle kanssaeläjälleni.

Meksikolainen olut oli hyvää ja sitä oli saatavilla montaa herkullista sorttia. Kuvan saimme vain Montejosta, mutta itse pidin eniten hieman tummemmasta Negra Modelosta.

Hedelmät olivat Meksikossa meheviä ja makoisia. Matkallamme sisämaasta Meksikon länsirannikolle pysähdyimme ihanassa ja isossa hedelmäputiikissa.

Putiikissa oli hedelmien lisäksi myytävänä monenmoisia makeisia ja herkkuja. Tästä pehmeästä ja tiiviistä mötikästä en päässyt oikein selville, mutta päättelin sen olevan jotain marmeladin ja nougaan tyyppistä makeaa... Olisi pitänyt ostaa ja maistaa, niin ei tarvitsisi näin jälkeenpäin arvuutella.

Ei kommentteja: