maanantaina, lokakuuta 20, 2008

Kinuskia kekseissä

Minä en halua heittää ruokaa koskaan roskiin. Jos siis kaapeistani löytyy jokin käyttämättömäksi tuomittu ruoka-aines, koitan soveltaa sen syötävään muotoon. Näin kävi jääkaapissani olleelle kinuskikastikkeelle, jonka leivoin mantelikeksien sisään. Käytin pitkästä aikaa leivonnassa makeutusainetta, joka kesti uuninkin kuumuuden oikein mainiosti.


Kinuskiset mantelikeksit

100 g voita
1,5 dl sokeria (minä laitoin puolet fariinisokeria ja puolet makeutusainetta)
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl vanilliinisokeria
0,5 tl soodaa
ripaus suolaa
1,5 dl kinuskikastiketta tai vastaavaa
puolikkaan sitruunan mehu
0,5-1 dl manteleita karkeana rouheena

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää joukkoon pehmeä voi ja kinuskikastike ja vaivaa taikina paksuksi. Notkeuta seosta sitruunamehulla. Nostele taikinasta lusikalla kekoja leivinpaperin päälle ja taputtele ne tasaisiksi. Taikinasta tulee 16 isoa keksiä. Paista 175-asteisessa uunissa 15-25 minuuttia. Keksit laajenevat uunissa, joten asettele ne pellille harvakseltaan.

Ei kommentteja: