tiistaina, lokakuuta 14, 2008

Myslileipä vol.2

Minä olen tehnyt myslileipää jo kerran aiemmin. Halusin tällä kertaa testata omatekoista mysliäni leivän muodossa. Tämä taikina on vesipohjaisena hieman helpompi. En edelleenkään saanut vangittua kaipaamaani makeutta leipävuokaan, mutta kyllä tämä margariinin alla menetteli. Ehkä minun pitäisi vain rohkeasti käyttää mysliä enemmän...


Myslileipä

3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
3 dl vehnäjauhoja
2-2,5 dl grahamjauhoja
1,5 dl mysliä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota kuivahiiva puoleen vesimäärään. Sekoita kuiva-aineet kulhossa ja tee keon keskelle kuoppa. Sekoita hiivavesi sormia apuna käyttäen kuiva-aineisiin. Kaada loputkin vedestä ja vaivaa taikinasta kimmoisa. Anna taikinan nousta rauhassa kaksinkertaiseksi. Paisko kohonnutta taikinaa hetken ja muotoile se leiväksi vuokaan tai ihan vaan leivinpaperin päälle. Anna nousta vielä puolisen tuntia. Paista leipää 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja: