keskiviikkona, huhtikuuta 08, 2009

Pikku-Pinjan prinsessakakku

Veljentyttö täytti 3 vuotta. Viikonloppuna juhlittiin hänen vaariaan, jonka syntymäpäivä sattuu samalla päivälle. Isälle tein rex-kakun ja perheystävälle (joka myös täyttää samana päivänä vuosia) juustokakun.
Valitettavasti juhlahumussa niin rex- kuin juustokakku jäi kuvaamatta. Ja tästä olen ihan oikeasti katkera, sillä rex-kakku onnistui erinomaisesti ja sen tekemisen vaikeudesta olen lukenut mm. täältä. Oman kakkuni kanssa noudatin Marttaliiton kehittämispäällikön antamaa ohjetta ja hyvää tuli.

60-kymppisten kekkereistä kotiinnuttuani oli aika vääntää mussutettavaa nuoren neidin kemuihin. Päätin kokeilla taitojani monikerroskakun tekijänä. Taitoni olivat välttävät ja kakusta tuli (kuulema) hyvää. Koristelupuoli lienee minulla edelleen hiukan haussa ja siksi tähän(kin) tekeleeseen tuli hiukan liikaa vähän kaikkea. Olen itse selkeämpien linjojen ystävä.

Marien näppärän kakkupohjaohjeen mukaan sain kolmeen erikokoiseen vuokaan sopivat pohjat helposti tehtyä (kuva suurenee klikkaamalla).Prinsessakakku

1 18 cm vuoka
1 22 cm vuoka
1 24 cm vuoka

2 (3) 4 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
leivinjauhetta
3 prk. kuningatar pilttiä
1 prk. floora vispiä
3 dl kermaa
2 banaania
nonparelleja
1/4 marsipaanipötköä

Ota kolme saman kokoista lasia. Riko yhteen lasiin oman kokoisesi kakkuvuoan tarvitsema määrä munia (katso Marien linkistä, monta se on). Kaada toiseen lasiin yhtä paljon sokeria kuin ensimmäisessä lasissa on munia. Kolmanteen lasiin lisää saman verran vehnäjauhoja ja n. ½-1tl. leivinjauhetta.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot erissä varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175-asteessa n. 30 min.

Anna kakun jäähtyä n. 10 min. ja irrota vuoasta. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja täytä välit piltillä, vispatulla floora vispillä sekä pilkotulla banaanilla. Kokoa sauraava kakku ja nosta se edellisen päälle. Tee samoin myös viimeiselle kakulle.

Kauli marsipaanista päällimmäisen kakun päälle sopivan kokoinen ympyrä ja aseta se paikoilleen kevyesti kermavaahdolla sivullen kakun päälle. Vaahdota kerma ja pursota se kakkujen reunoille. Koristele nonparelleilla.

Vie lahjaksi kolmevuotiaalle ja katso kuinka pikkuisen silmät säteilevät.

1 kommentti:

Pahalapsi kirjoitti...

Upea täytekakku! Koristelut ovat huolitellut ja kauniit :)