torstaina, huhtikuuta 02, 2009

Sinipunaista sosekeittoa

Olen tehnyt punajuurista keittoa kerran jos toisenkin. Tämänkertainen versio osoittautui jonkinlaiseksi yhdistelmäksi aiemmista kokeiluistani. Innoituksena toimi Valion kevyt sinihome-tuorejuusto, johon törmäsin ihan yllättäen. Tuorejuusto tuo keittoon sopivasti kermaisuutta tekemättä siitä kuitenkaan turhan raskasta.


Sinihomeinen punajuurisosekeitto

1 iso sipuli
400-500 g punajuuria
2-3 perunaa
öljyä
1 l vettä
1-2 kasvisliemikuutiota (tai -jauhetta)
pippuria
timjamia
muutama desi kypsiä kikherneitä
100 g sinihome-tuorejuustoa (esim. Valion Violaa)

Kuori sipuli ja juurekset. Paloittele punajuuret ja perunat, ja silppua sipuli. Kuullota vihannekset öljytilkassa pehmeiksi. Kaada joukkoon vesi ja mausteet. Keitä puolisen tuntia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Soseuta keitto. Lisää joukkoon vielä kypsät kikherneet ja tuorejuusto. Kuumenna keittoa niin, että juusto sulaa sekaan. Nauti tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja: