tiistaina, helmikuuta 15, 2011

Rahkataikina piirakalla

Mulla oli rahkaa. Mulla oli nälkä. Mulla ei ollut kärsivällisyyttä.
Niinpä menin googleen ja löysin sieltä tämmöisen ohjeen. Sitten tein piirakan, paistoin sen, söin ja olin onnellinen.

Näin jälkeenpäin ajateltuna, pohjaan voisi lisätä myös rasvaa. Tämmöisenään se on hiukan kumimainen. Mutta älkää ymmärtäkö väärin, se ei suinkaan tarkoita sitä, että tämä olisi välttämättä ollut huonoa.

Mutta varmaan sitä voisi sanoa kevyeksi. Tai ainakin kevemmäksi, kuin vaikka voitaikinapohjaa. Nyt puhutaan siis vielä pohjasta, ei koko piirakasta, sillä siihen tuli kaikenlaista semmoista, ettei se nyt enää ainakaan ollut kevyttä.


Rahkataikina piirakassa

(30cm vuoka)

Pohja:
1 tlk rasvatonta maitorahkaa
1 kananmuna
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1-2 dl grahamjauhoja

Täyte:
½ halloumi
½ parsakaali
100 g ruusukaalia
pieni kourallinen oliiveja pilkottuna
muutama aurinkokuivattu tomaatti pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
muutama kapris
3 dl jugurttia
2 kananmunaa

Tee pohja:
Sekoita rahka, muna ja suola tasaiseksi massaksi. Lisää vehnäjauhot vähitellen joukkoon. Muotoile taikinaksi ja taputtele öljyttyyn vuokaan. Oma taikinani lepäsi vuoassa jääkaapissa n. 15 min. kun pilkoin aineksia.

Esipaista piirakkaa 200 asteessa n. 15 min ennen täytteiden lisäämistä.

Tee täyte:
Pilko ruusukaalit ja parsakaali. Paista kaikkia aineksia pannulla, paitsi jugurttia ja kananmunia. Kun ainekset ovat paistuneet levitä ne esipaistetun pohjan päälle. Sekoita keskenään jugurtti ja kananmunat ja mausta makusi mukaan (suola, pippuri, chili, paprika) ja levitä täytteiden päälle. Paista 200-asteessa noin puoli tuntia. Anna hetki jäähtyä. Nauti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos postista. Mulla oli samanlainen tilanne, minkä vuoksi googlasin: kaapissa rahkapurkki ja nälkä näköpiirissä. Modasin sillain, että pohjaan tuli 3 dl vehnäjauhoja, 2 dl tattarijauhoja, niiden sekaan 1 tl suolaa ja 1 tl leivinjauhetta, sitten purkki rahkaa ja liraus öljyä (sen verran kuin puoliympyräisestä marinoidusta feta-annoksesta herui, ehkä 2 rkl). Täyte tomaattia ja fetaa, niiden päälle timjamilla ja mustapippurilla maustettu muna(2)-kermaviilisoosi. Oli ihan mainio illallinen.