keskiviikkona, helmikuuta 23, 2011

Vielä kerran tytöt!


Hei, ehei. Piirakkapostaukset eivät näihin päättyneet. Tässä vielä yksi, tällä kertaa makeampi sellainen. Piirakkapohja noudattelee pitkälti samaa kaavaa kuin suolaisen roskapiirakan. Resepti on todella hyödyllinen ja helppo, sillä siihen ei tarvitse mitään munia, kermaviilejä tai muita hienouksia. Rasva ja jauhot riittävät.



Mustikkapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl fariinisokeria
125 g margariinia
3 rkl maitoa (tai vaikkapa likööriä)

Täyte:
7,5 dl tuoreita tai pakastemustikoita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
3 tai 2 rkl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
25 g sulatettua margariinia
jäätelöä tarjoiluun

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Tee pohja. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja margariini kulhossa. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi. Nosta vuokaan ja varmista, että taikina nousee myös reunoille. Täyte on löysää ja leviää paistettaessa, jos reunoja ei ole.

Pakastemustikoihin tarvitset 3 rkl maissitärkkelys- tai perunajauhoja. Tuoreisiin riittää 2 rkl. Sekoita kulhossa mustikat, sokeri, jauhot ja kaneli. Lisää sulatettu margariini ja sekoita. Voit tehdä piiraan myös muista marjoista.

Kaada täyte pohjan päälle ja paista piirakkaa uunissa noin tunti. Anna hieman jäähtyä. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja: