maanantaina, kesäkuuta 25, 2012

Mikä ihmeen hilloke?


Missä vaiheessa hilloista alettiin puhua hillokkeina? Mikä on hillon ja hillokkeen ero? Onko hilloke jotain sinne (lue: hilloon) päin?

Nämä tärkeät aatokset mielessäin pläräsin keittokirjoista raparperihilloreseptejä, kunnes päätin käyttää omia aivojani. Raparperit paloiksi, hieman sokeria ja inkivääriä sekaan, niin siinä sitä jo ollaan! Meinasin lisätä hillooni muitakin mausteita - kuten kanelia ja/tai vaniljaa -, mutta uskalsin kerrankin pitää homman yksinkertaisena.

Inkivääri-raparperihillo


500 g raparperia
3 rkl sokeria
3 cm pala inkivääriä

Pilko raparperit paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Laita raparperit kattilaan, lisää sokeri ja inkivääri. Kiehauta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, jotta seos hilloutuu.

6 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Minä miellän sen hillon ja hillokkeen eron siinä, että hillo on sellaista hyytelömäisempää, kiinteämpää ehkä koostumukseltaan, hilloke voi olla löysempääkin. Mutta tämä on vaan mielikuva, tuskin mikään oikea selitys :)

Paula kirjoitti...

Hilloke kysymystä minäkin olen miettinyt!
Tuo inkivääri purkin reunalla näyttää ihan joltain pikkupedolta, vaikka dinosaurukselta :D

Jael kirjoitti...

Musta hilloke on sellaista löysempää,ehkä vähemmän makeatakin.Oman omenaisen raparperi(hillo,hilloke...)nimesin hillokkeesi;hilloa se musta ei ollut.

Kaveri kirjoitti...

Virpi ja Yaelian: Juu, tuohan se taitaa dilemman selittää. Ja järkeenkin käy! :) Täytyy vain välillä ihmetellä, että saa selvyyden.

Paula: Inkivääri onkin tässä hillo(kkee)ssa se ihastuttava hirviö, joka tekee soosista omanlaistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen käsittänyt, että hillossa jutut on keitetty niin, että ne hajoaa. Esimerkiksi raparperihillossa raparperi on ihan sosetta. Sitten taas hilloke on semmoista, missä se raparperi on paloissa.

Esimerkiksi mansikat keitetään hilloon ja hillokkeeseen vaan kuumennetaan liemessä, mutta ne jää kokonaisiksi purkkiin. Hillossa ne on rikki tai ainakin ihan lötköjä köllejä.

Eiks oo tosi tarkkaa? ;)

Kiitos muuten tofun marinointiohjeesta! Just eilen yritin sitä maustaa ja grillata, mutta olisi pitänyt vierailla taas ensin täällä... En ole itse keksinyt riittävän tujua mömmöä, mikä tekisi tofusta oikeasti maukasta!

Kaveri kirjoitti...

Anonyymi hei, tuokin kuulostaa kovin pätevältä ja konkreettiselta selvitykseltä ongelmaani. :) Kiitos myös sulle!