torstaina, kesäkuuta 07, 2012

Piikikkäät puskat


Olen jo pari viikkoa tehnyt lähtöä nokkosapajille. Ei olisi tarvinut. Löysin nimittäin anoppilan pihalta sellaiset nokkospuskat, että sain kerättyä vain osan talteen. Ryöppäsin kaiken, tein osasta keittoa ja loput pakastin. Loput lähinokkoset korjaan kenties juhannuksena...



Nokkoskeitto


1 l tuoreita nokkosia
2 rkl margariinia
3-4 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
(valko)pippuria
suolaa
2 dl kermaa
(marinoituja tofukuutioita)

Ryöppää nokkoset kiehuvassa vedessä 3-5 minuuttia. Siirrä nokkoset sivuun. Ruskista vehnäjauhoja margariinissa kattilan pohjalla. Lisää vettä hiljalleen niin, että seos sakenee. Voit käyttää vispilää jauhojen vatkaamisessa. Lisää kasvisliemikuutiot ja nokkoset, ja anna keiton kiehua 10 minuuttia.

Lisää mausteet ja kerma. Anna kiehahtaa. Lisää joukkoon marinoituja tofukuutioita, jos haluat.

Ei kommentteja: