tiistaina, huhtikuuta 10, 2007

Aloitus ja tofu-falafeli


Tämä on ruokablogi, jonka tarjonta keskittyy pääsääntöisesti kasvisruokiin. Jonkin verran saattaa luvassa olla myös makeita leivonnaisia, jälkiruokia ja kalaa/äyriäisiä sisältäviä reseptejä. Intohimona on kaiken uuden kokeileminen ja hyvän ruuan tekeminen. Myös ruuasta puhuminen on elämäni lempiasioita. Toivottavasti nautitte seurasta!

Pari päivää sitten kylässä oli molempien veljien vaimot. Alkupalaksi tarjosin Otetaan ensin puoli kiloa voita... -blogissa näkemiäni herkullisia kuorrutettuja kukkakaalin nuppuja. Saman blogin kautta eksyin tänne, ja päätin kokeilla myös noita paahdettuja kikherneitä. Ja oli kyllä hyvää! Tarjosin myös porkkanatikkuja ja kermaviili-sinappi-maustedippiä.

Pääruuaksi oli tofu-falafeleja, taboulehia ja lihansyöjille lihapullia. Valitettavasti oltiin niin tohkeissaan, että kuva jäi ottamatta. Tässä kuitenkin falafelien ohje:

2 pkt tofua (maustettua tai maustamatonta)
3 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl jauhoja
timjamia
korianteria
suolaa
mustapippuria
persiljaa
(1rkl soijakastiketta, jos käytät maustamatonta tofua)
2 rkl korppujauhoja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 muna

Kaikki ainekset sekoitetaan tehosekoittimissa, tai jos sellaista ei omista niin käsillä/lusikalla. (tofu on ainakin helpompi murentaa käsin). Taikinasta muovaillaan palloja, jotka paistetaan uunissa 170 asteessa n. 20-30 min. Voi myös vaihtoehtoisesti paistaa upporasvassa, jos haluaa.

Ei kommentteja: