lauantaina, huhtikuuta 14, 2007

Soijarouhe- ja linssipizza

Perjantai on vakiintunut melkoiseksi pizzapäiväksi. Niinpä siis tänäänkin, tehtiin kaksi pizzaa. Toiseen kokeiltiin uutena tuttavuutena punaisia linssejä. Nyt jälkeenpäin voin sanoa, ettei ehkä mikään huippu pizzantäyte. Menee nimittäin aika muussiksi.



Soijarouhepizza

Pohja (tästä tulee 2):
3 dl vettä
40g hiivaa
3 rkl öljyä
suolaa
pippuria
2 dl ruisjauhoja
n. 4-6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Lisää suola, pippuri ja öljy. Sekoita. Lisää ensin ruisjauhot ja sen jälkeen niin paljon vehnäjauhoja, jotta taikinasta saa muovattua kunnon pallon. Peitä liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi (½-1h) Jaa taikina kahtia ja kauli molemmista omat pizzapohjansa.

Soijarouhetäyte:
5 dl vettä
2dl soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio
½ sipuli
oliiveja
jalapenoja
kapriksia
kirsikkatomaatteja
tomaattimurskaa
juustoraastetta

Laita vesi kiehumaan ja kun se kiehuu, lisää liemikuutio ja soijarouhe. Anna kiehua keskilämmöllä n. 10 min. Valuta. Levitä tomaattimurska pizzapohjalle ja levitä sen päälle pilkotut sipulirenkaat, oliivit, kaprikset, jalapenot, kirsikkatomaatit ja päälle juustoraaste. Paista 250 asteessa 15-20 min.

Linssitäyte:
2 dl vettä
1 dl punaisia linssejä
fetaa
sipulia
kirsikkatomaatteja
aurinkokuivattuja tomaatteja
(vuohenjuustoa)
oliiveja
(jalapenoja)
tomaattimurskaa

Kiehauta vesi ja kun kiehuu, laita hella nollille ja lisää linssit ja ripaus suolaa. Peitä kannella ja anna muhia 10-15 min. Levitä pohjalle tomaattimurska, linssit ja loput täytteet. Minulla oli hiukan vuohenjuustoa jääkaapissa, niin lisäsin sen tähän. Poikakaveri ei siitä pidä, niin hän lisäsi omaansa jalapenoja.

Ps: Kaikenlainen kommentointi on suotavaa, ellei jopa toivottavaa :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oujee!

mukavaa, ruokablogi. oikein käyttäkelpoinen tämmöselle poropeukalolle jos haluaa laittaa jotain erilaista mitä ei oo ennen laittanu. ja sulta tarkistaa etukäteen että olihan lopputulos hyvä :) jes.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikken kasvissyöjä olekaan, löysin blogistanne paljon uutta kokeiltavaa. Meillä on tehty soijarouhepizzaa AnnuMamman keittokirjasta löytyvällä ohjeella eli:
1 tlk tomaattimurskaa + 2 rkl vettä
1 1/2 dl soijaproteiinirouhetta
1 rkl rypsiöljyä
50 g purjo- tai sipulisilppua
oreganoa tai pizzamaustetta
2-4 kynttä valkosipulia murskana
1 tlk tomaattipurea (70 g)
n. 1 tl suolaa (tarkista maku)
Sekoitetaan vain kaikki aineet yhteen ja jätetään turpoamaan pohjan teon ajaksi. Lisäksi päälle laitetaan vielä maun mukaan ananasta, kapriksia, oliiveja tomaattia, tai suolakurkkua. Ja tietysti juustoa..