Minä siis tein nopeaakin nopeamman kasvi-kik-herne-nuudeli wokin Kaverin pyöräyttäessä alkupalaleivät. Nälkä oli ehtinyt kasvaa valtavaksi, joten kikkailulle ei jäänyt aikaa.
Nopea kik-herne wokki
200g munanuudeleita
1 ps. wok-vihanneksia
1 sipuli
1 tlk. kik-herneitä (tai vielä parempi, jos on itse liotettuja/keitettyjä herneitä käytettäväksi)
chiliä
gram-masalaa
inkivääriä
soijakastiketta
etikkaa
sokeria
1-2 rkl. tomaattipyrettä
Keitä nuudelit nopeasti vedessä. Kuumenna öljy wok-pannussa ja lisää siihen sipuli. Kuullota sipuli ja lisää huuhdellut kik-herneet, j ahetken päästä käiset wok-vihannekset. Tässä vaiheessa kannattaa olla varma, että pannu on tosissaan kuuma, sillä muuten vihannekset saattavat lötkistyä. (Jos siis joutuvat pitkän aikaa lämpiämään keskilämpöisellä pannulla.) Mausta chilillä, gram masalalla ja inkiväärillä. Lisää nuudelit ja mausta soijakastikkeella, etikalla, tomaattipyreellä ja ihan pienellä ripauksella sokeria.
Nuudelit kannattaa jo keitinveteen lisätessä katkoa palasiksi, niin se helpottaa niiden sekoittamista vihannesten joukkoon. Syö ja nauti. Hyvää!
sunnuntaina, huhtikuuta 29, 2007
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti