torstaina, maaliskuuta 06, 2008

Kikhernekeitto ja marinoidut herkkusienet

Muistaako kukaan aikaa, kun s-ryhmän kaupoista sai ostaa eurolla pehmeäkantisia keittokirjoja? Noh, näitä Paras keittokirja No -sarjan kirjoja taisi ilmestyä kymmenen kappaletta (tai sitten enemmän). Möbleeratessani keittiötä löysin niistä kaksi. Päiväteellä toista selatessani löysin sieltä tämän ohjeen. Ja ah, sehän oli ihan samettista ja protskuista ja kirpsakkaa ja kaunista. Ja mainitsinko, nopeaa.

Marinoidut herkkusienet:
100 g tuoreita herkkusieniä
1 rkkl tuoretta korianteria
½ dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 lime
chiliä

Leikaa herkkusienet viipaleiksi. Sekoita keskenään muut marinadin aineet, tuore korianteri pieneksi silputtuna ja limen kuori raastettuna ja mehut puristettuna. Yhdistä marinadi ja herkkusieniviipaleet. Anna maustua jääkaapissa siihen asti, että keitto on valmis.

Kikhernekeitto:
400 g kikherneitä (raakoja kenties vähemmän, nämä olivat gogreenin valmiita)
2 dl vettä
1 sipuli
1 laakerinlehti
2 dl ruoka 5%
suolaa
mustapippuria

Laita vesi kiehumaan ja kun se kiehuu, lisää muuta aineet. Kun herneet ovat pehmeitä, soseuta koko sauvasekottimella. Lisää ruokakerma ja lämmitä. Tarjoile marinoitujen herkkusienten kanssa.

Ei kommentteja: