tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

Kikhernepiirakka

Tämä piirakka on tuunattu versio Parhaat piirakat ja salaatit -kirjan reseptistä. Joka muuten on hyvä kirja. Hulluna kiinnostavia reseptejä. Kirjastosta tarttui mukaan ihan vahingossa, mutta hyvä niin. Muutenkin pidän piirakoista. Ja salaateista. Piirakat ja salaatit. Mikäs siinä.


50 g oivariinia
1 dl rahkaa
½ dl kauraleseitä
½ dl vehnäleseitä
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1-2 rkl kylmää vettä

Nypi oivaariinipalaset murumaiseksi seokseksi leseiden, jauhojen ja suolan kanssa. Kun taikina on muruinen, niin lisää siihen nopeasti kylmä vesi ja muotoile taikina palloksi. Tämän jälkeen painele taikina piirakkavuoan (25cm) pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla ja jätä jääkaappiin ainakin 30 minuutiksi.

Täyte:
2 porkkanaa
1 rkl öljyä
3 dl kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
½ dl kookosmaitoa
1 sipuli
pari teelusikallista pestoa
chiliä maun mukaan
3 dl juustoraastetta

Levitä piirakkapohjalle paistoherneet, jos sellaisia ruukaat käyttää ja esipaista pohja 225-asteessa n.10 minuuttia. Valmista täyte. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja viipaloi sipuli sekä valkosipulit. Paista porkkanaraastetta ja sipulisilppua pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet ja kuultuneet. Lisää kikherneet ja ja kookosmaito ja mausteet ja anna hetkia hautua.
Ota pohja uunista ulos ja levitä täyte sille. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 225-asteessa 15 minuuttia. Oli muuten hyvää. Ja prtoskusta sai potkua.

Ei kommentteja: